Home4 Home5 Home6 Home8 Home9 Home11

Vaarwijzer het IJsselmeer

Vaarwijzer het IJsselmeer
Merk: HOLLANDIA
Model: 6.51.2205
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: € 35,99
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk
De Vaarwijzer IJsselmeer geeft tekst en uitleg over het mooiste vaarwater van Nederland: het IJsselmeer. Niet alleen is het IJsselmeer het drukst bevaren zeilgebied van Nederland, het is ook het eerste grote vaarwater waar de zeiler vanaf de plassen ervaring opdoet met navigatie en zeemanschap.

Michiel Scholtes zeilde jarenlang op het IJsselmeer als charterschipper, als zeilinstructeur en met zijn eigen klassieke zeiljacht Eenhoorn. Hij beschrijft de bekende havens en routes, waagt zich daarbij vaak stijlvol buiten de gebaande paden en geeft, behalve dat hij aanwijzingen verschaft voor het varen zelf, ook zijn eigen ervaringen weer.

Het is opmerkelijk hoe weinig de charmes van het IJsselmeer worden benut. Veel watersporters varen alleen langs de lijnen die de belangrijkste havens met elkaar verbinden. Buiten deze tijden en lijnen is het water praktisch leeg.

Als deze vaarwijzer iets wil, dan is het wel verleiden tot 'anders' en avontuurlijker varen, tot het ontdekken en genieten op andere tijden van minder bekende plekken: een knik in de oever, een opper achter een strekdam, een strookje buitendijkse grond. Michiel Scholtes hoopt dan ook dat dit boek kan bijdragen aan het plezier dat de watersporter beleeft aan het varen in een beschermd, open en waardevol IJsselmeergebied.

Beoordeel

Uw naam:


Uw beoordeling: Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht           Goed

Voer onderstaande code in:



Copyright © 2013 Mactack